Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

You are here: Home
489 items matching your search terms.
Filter the results.
Item type



































New items since



Sort by relevance · date (newest first) · alphabetically
Manual Reference Visfauna van Leidsenhage-Berbens (Neolithicum, Vlaardingen cultuur); delen 1 en 2, 2019 (rapport 2019 – 01)
Located in Library / RBINS Staff Publications 2019
Techreport Reference Un atelier d’orfèvre autour de l’An Mil. Travail du cuivre et de l’argent à Oostvleteren (Flandre-Occidentale, Belgique) au Xe / XIe siècle.
Located in Library / RBINS Staff Publications 2019
Techreport Reference Analytical methods useful for the characterisation of Egyptian ceramics and sourcing : XRD, SEM + EDS, LA-ICPMS, DTA-TGA, Magnetic susceptibility and optical petrography
Located in Library / RBINS Staff Publications 2019
Techreport Reference Workshop on scoping of physical pressure layers causing loss of benthic habitats D6C1– methods to operational data products (WKBEDLOSS).
Located in Library / RBINS Staff Publications 2019
Techreport Reference Étude anthropologique du sarcophage F40 du château d’Hélécine (ancienne abbaye des Prémontrés)
Etude du squelette mis au jour dans le sarcophage découvert lors des fouilles préventives dans l'enceinte du chateau d'Hélécine (BW)
Located in Library / RBINS Staff Publications 2020
Techreport Reference Preliminary Report on joint sensitivity mapping. Final Report MUMM of Task F of the BE-AWARE project, Bonn Agreement, 26 pp.
Located in Library / RBINS Staff Publications
Techreport Reference Troff document Ecosystem Models as Support to Eutrophication Management in the North Atlantic Ocean (EMOSEM), Annual Scientific Report for the period 01/01/2013 to 31/12/2013, 54p.
Located in Library / RBINS Staff Publications
Unpublished Reference Geologisch en hydrogeologisch 3D model van het Cenozoïcum van de Roerdalslenk in Zuidoost-Nederland en Vlaanderen (H3O – Roerdalslenk)
MANAGEMENTSAMENVATTING Geologische gegevens werden in het verleden hoofdzakelijk aangemaakt binnen de landsgrenzen. Hierdoor waren er steeds grote onzekerheden in de data aan de landsgrenzen, maar ook aansluitingsproblemen tussen de (hydro)geologische modellen van aangrenzende landen. Deze problemen worden nog uitvergroot in geologisch complexe gebieden zoals de Roerdalslenk die onder andere doorheen Zuidoost-Nederland en Noordoost-Vlaanderen loopt. Daarnaast zijn de indeling en de naamgeving van de eenheden in de ondergrond verschillend tussen Nederland en Vlaanderen, wat correlaties over de grens heen nog complexer maakt. Bovenstaande problemen bemoeilijken sterk het beheer van de ondergrond in de grensregio’s. Om die reden leefde bij partijen in Nederland (Provincie Limburg en Provincie Noord-Brabant) en Vlaanderen (Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Milieumaatschappij) de wens om de (hydro)geologische modellen van Nederland en Vlaanderen voor de Roerdalslenk op elkaar af te stemmen. In 2012 startte daarvoor het H3O-project, dat twee jaar zou lopen en zou uitgevoerd worden door de TNO, Geologische Dienst van Nederland en de Vlaamse organisatie VITO in samenwerking met de Belgische Geologische Dienst. De doelstelling van het H3O-project was om de verschillen tussen de bestaande (hydro)geologische interpretaties en modellen van het Nederlandse en Vlaamse deel van het projectgebied op een zodanige wijze vast te stellen, uit te zoeken en te verhelpen dat het resulterende grensoverschrijdende model één consistent geheel vormt. Beoogt werd om dit 3D geologische en hydrogeologische model voor het Cenozoïsche bereik samen te stellen op basis van de meest recente gegevens, kennis en inzichten zodat dit model geaccepteerd wordt als het referentiemodel van de Roerdalslenk. Om de opdrachtgevers te ondersteunen bij de inhoudelijke beoordeling van de tussen- en eindresultaten en om de acceptatie van het model te verzekeren, werd een Begeleidingscommissie in het leven geroepen die bestond uit geologische experts uit tal van domeinen. De eindresultaten van dit project zijn in 2014 opgeleverd. Niet alleen vormen de Nederlandse en Vlaamse delen van deze grensoverschrijdende modellen nu één consistent geheel, maar ook zijn beide modellen, door de wijze waarop ze tot stand zijn gekomen, onderling consistent met elkaar. De aldus bekomen geologische en het hydrogeologische modellen vormen daarmee het referentiemodel voor de geologische en hydrogeologische opbouw van het gebied. De gehanteerde correlaties tussen de Nederlandse en Vlaamse eenheden in de ondergrond kunnen verder als leidraad dienen voor toekomstige grensoverschrijdende projecten.
Located in Library / RBINS Staff Publications
Manual Reference Analyses palynologiques de Harmignies (Néolithique récent, Hainaut)
Located in Library / RBINS Staff Publications
Manual Reference Analyses palynologiques tests de Hermalle-sous-Argenteau « Le Potay » et « Au Buisson » (Protohistorique, Liège)
Located in Library / RBINS Staff Publications